Psykoterapi kan hjälpa dig

Psykoterapi är något som många förknippar med krishjälp – till exempel om någon nära anhörig plötsligt avlider eller om ens partner lämnar en. Andra kanske förknippar psykoterapi med något som man ser i amerikanska tv-serier, där välbeställda hemmafruar beklagar sig över sina vardagsproblem.

Sanningen är dock en annan. Förvisso är psykoterapi en bra krishjälp och har hjälpt otaliga människor överkomma sina stora livskriser, men dess användningsområden är många fler än så.

Psykoterapi är ett ypperligt verktyg för dig som helt enkelt vill må bättre på lång sikt. Det är få behandlingsmetoder som är så pass ofarliga och samtidigt så pass effektiva. Med ofarliga menar vi alltså att kroppen inte tar skada, d.v.s. du tar inga mediciner som har potentiellt skadliga biverkningar med mera.

De flesta av oss idag lever stressfyllda liv och har olika problem med prestationsångest och självkänsla. Det blir allt svårare att komma i kontakt med ens inre, med den man verkligen är, när man lever i en konstant så kallad sensory overload. Här kan psykoterapin verkligen vara till stor hjälp.

Psykoterapi hjälper dig komma i bättre kontakt med dig själv och dina känslor, med att hitta problem som du kanske förträngt eller inte klarar av att lösa på egen hand. Psykoterapi kan hjälpa dig att må bättre, helt enkelt.

Om du bor i Stockholm och vill börja gå på psykoterapi rekommenderar vi www.stockholmterapi.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 3 =