Vad är ESE pods och hur fungerar det

ESE pods är som tepåsar, de är enkelt förpackade i papperspåsar av malet kaffe. Det är espresso kaffe som är nermalet och paketerat för att passa till många olika espresso maskiner. Man öppnar påsen och plockar ut sin ESE pod och stoppar in den i handtaget och brygger. Det blir rent och fint genom att brygga med ESE pods.

ESE pods är ett väldigt bra sätt för att själv kunna göra en riktigt bra espresso kopp. Med pods så får du alltid samma smak och det finns idag en stor marknad för just ESE pods. Att det alltid blir samma kvalité är en starkt faktor att använda pods. Det är betydligt svårare att göra precis samma espresso kaffe i en espresso maskin om du inte är ett proffs. Det är många faktorer som påverkar hur bra din espresso blir.

ESE står för Easy Serving Espresso  vilket i sig är en industristandard som har etablerats. De allra flesta som tillverkar ESE pods följer dessa riktlinjer vilket bidrar till en mer öppen marknad.

ESE pods består av 7 gram malet kaffe och det är just 7 gram kaffe på grund av att det anses som den optimala mängden för att framställa en riktigt god espresso. Espresso är ju något av Italiens stolthet när det kommer till just kaffe. Många är det som försökt framställa något liknande till ett billigare pris men ingen har lyckats. Genom att använda just ESE pods kan du räkna med en riktigt god espresso kopp.

ESE pods kan även gå under benämningen kaffe pods eller espresso pods. Alla dessa olika namn betyder egentligen en enda sak, finmalet kaffe hårt packat för att göra en riktigt god espresso.

Det är många butiker som säljer kaffe och hela kaffebönor, du hittar strålande goda ESE pods hos www.beanit.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

37 − 29 =