Golvstående tvättställ ger större designmöjligheter

Det går lätt att köpa ett tvättställ för någon hundring. Men då får man också vad man betalar för. Ett tvättställ i en modell som de allra flesta hade på 80-talet och som knappast ger någon personlig prägel på badrummet. Dessa fungerar bra i sommarstugor och på mindre enklare toaletter men när det kommer till hemmets badrum är det många som vill kosta på det lite extra. Det kan man också göra eftersom just badrumsrenovering är den punkt som är näst viktigast i värdering av en bostad. Detta efter läget. Så med andra ord kommer de flesta få tillbaka sina investeringar i badrummet vid en flytt.

Modernt stående badrumstvättställ

Modernt golvstående badrumstvättställ

Den som vill ha något annorlunda bör absolut titta på utbudet av golvstående tvättställ. De skiljer sig mot klassiska modeller i både design och funktion. Visserligen är även priset också något som skiljer sig markant mellan dessa och klassiska modeller. Men som tidigare sagts, man får vad man betalar för. Man bör räkna med ett pris på kring 15.000-20.000kr för dessa specialdesignade modellerna.

Det som främst skiljer dessa modeller åt mot klassiska är att de inte nödvändigtvis måste ha någon kran som monteras fast på tvättstället. Många är istället utformade så att det är tänkt att man ska montera en separat kran på väggen som sedan släpper ut vattnet i tvättstället som står på golvet. På så vis möjliggörs att designen kan göras på en rad olika sätt. Det enda egentliga kravet är att vattnet ska ”samlas in” av handfatet och därefter föras vidare till det inkopplade avloppet.

De golvstående tvättställen finns i fler olika utföranden. En del är så pass breda att underdelen går att använda till förvaring. Detta likt ett skåp som ofta är monterat under ett klassiskt handfat. Andra är betydligt smalare och tydligt designformade.

Man bör däremot tänka på att golvstående tvättställ upplevs ta större plats än de vägghängda. Detta just eftersom det blir ”luft” under de vägghängda. Överlag kommer de även till sin rätt bäst i lite större badrum.

En annan sak man bör tänka på är att en designmodell inte bör stå helt på ”egna ben” i badrummet. Den som väljer att ha det extra snyggt och därigenom väljer ett golvstående tvättställ bör även hålla samma koncept genom hela badrummet.

Det kan snarast se snålt och konstigt ut om bara vissa detaljer håller hög designmässig standard medan andra produkter är av klassiska utformning. Så även om ett golvstående tvättställ kostar en del så bör man räkna med att det blir lite dyrare då fler produkter i badrummet kan behöva bytas ut. Men som sagt – Man får vad man betalar för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 − 17 =