Scenunderhållning med magiker

En magiker kan bjuda på underhållning på flera olika sätt. Ett av de mer vanliga sätten är magisk underhållning från en scen. Att bjuda på ett uppträdande på detta sätt har sina fördelar och passar speciellt bra vid vissa sammanhang.

När? Underhållning i form av scenmagi passar bäst när det är många som ska underhållas samtidigt. Det kan exempelvis vara ett stort företagsevent eller en konferens. Ibland kombinerar även magikerna underhållningen med ett budskap som företaget vill förmedla. Det gör att magiakten får en ytterligare funktion – förutom att underhålla.

Även om de flesta förknippar scenmagi med större scener behövs ofta inte någon större scen för att underhållningen ska kunna presenteras. Självklart avgör visserligen scenens storlek vilka trick som magikern ska kunna genomföra men så länge som den presenteras för en större mängd människor kan det kallas för scenmagi.

Vad? Magi kan utföras av fingerfärdiga magiker som trollar bort kort likväl av de som sågar itu vackra damer och låter bilar försvinna från en scen. Då scenmagi framförallt är tänkt att utföras för en stor publik är också tricken anpassade för detta. Även om det är en stor lokal ska alla besökare känna att de nås av underhållningen. Det behöver inte betyda att kortleken är helt bortlagd men i de fall som en kortlek är med är det ofta större kort i halvmetersformat.

Formen på hur den magiska underhållningen presenteras skiljer sig däremot mellan de olika magikerna. En del satsar på mäktiga och effektfulla trick (ex. Joe Labero) medan andra mixar stand up med både magiska och humoristiska inslag (ex. Hans Lindström).

Vem? Vilken magiker som bör anlitas för att underhålla gästerna på eventen är inte lika lätt att svara på. Det beror främst på var man bor i landet, budget, tidsåtgång och vad för slags magi man vill erbjuda åskådarna. Som nämnts ovan skiljer det sig nämligen åt vilken ”approach” de olika magikerna har. Här gäller det att hitta en som passar det evenemang man ska anordna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

99 − 89 =