Bootstrap 5.1.1 Bootstrap 5.1.1 Icons

Lätta skyddsskor

Skyddsskor är viktigt inom en del yrken där det finns risk för att dina fötter hamnar i kläm. Till skillnad från arbetsskor har skyddsskor alltid skyddshätta framme vid tårna. Skyddsskor kan bli tunga på grund av skyddshättan, men det finns lätta skyddsskor som är enkla att gå runt med hela dagarna.

Köpa skyddsskor online

Att köpa skyddsskor online kan vara ett bra alternativ. Du får ett stort utbud och kan i lugn och ro läsa på om de olika modellerna. Hitta rätt storlek genom att mäta fötterna hemma i lugn och ro samt läsa om skornas innermått på hemsidan. Snabbt och smidigt kan du gå runt och testa skorna hemma i stället.

Här kan du köpa skyddsskor

Wexman

Wexman har många lätta arbetsskor i modeller som liknar helt vanliga sneakers eller arbetsskor. De har skyddsskor i Gore Tex som inte bara är ett säkerhetsskydd utan även står emot väta. I deras skyddsskor outlet hittar du skor till mycket bra priser. Hos Wexman beställer du alltid utan mellanhänder vilket gör att du alltid får tillgång till bra priser när du ska köpa skyddsskor.

Till Wexman

Jarlstedts bolaget

Jarlstedts bolaget har skyddsskor i de flesta modellerna av skor. Oavsett om arbetet kräver finare skor, lätta skyddsskor eller skor som står emot fukt riktigt bra hittar du det i deras utbud. De kan även hjälpa till med att trycka upp företagets logga på skorna för en personligare prägel.

Till Jarlstedts bolaget

M.E Produkter

-->

M.E Produkter levererar bekväma skyddsskor i flera olika modeller. Eftersom arbetet pågår under många timmar per dag är det viktigt att dina medarbetare får ergonomiska skyddsskor. När du köper skyddsskor online från M.E får du inte bara säkra och bekväma skor utan kan även få företagets profil tryckt på skorna.

Till M.E Produkter

Vid val av skyddsskor

Det är viktigt att välja skyddsskor anpassade utifrån arbetsuppgifterna som ska utföras. Medarbetarna ska kunna använda skorna under alla timmar arbetet pågår utan att få ont eller känna obehag. Saker att tänka på vid val av skyddsskor:

  • Hjälper de fötterna att hålla behaglig temperatur?
  • Behöver skorna kunna stå emot väta?
  • Är det viktigt att skorna har ett visst utseende?
  • De ska inte väga för mycket.

Stötdämpning

Stötdämpning i skyddsskorna är viktigt för att spara på kroppens leder. Under en arbetsdag kommer du troligen att gå mycket, och skorna måste då ha tillräcklig med stötdämpning. Skon måste vara följsam med dina fötter och hur du belastar dem.

Passform

För att skorna ska kännas bekväma är det viktigt att de har rätt passform. Skyddsskor formar sig oftast inte lika bra som vanliga skor efter foten och behöver därför ha rätt passform direkt. Därmed är det viktigt att du testar att gå i dem när du gör ditt urval. Är de inte bekväma direkt är de inte rätt dig.

Stängning

Det är viktigt att skyddsskorna är enkla att stänga, men också säkra. Beroende på vilket arbete som ska utföras kommer olika stängningar passa bäst. Vissa varianter har kardborreband, andra har klassisk snörning.

Material

Skyddsskor finns i många olika material. Välj material som har de egenskaper som behövs till de arbetsuppgifter som ska utföras. Materialet bör andas för att fötterna ska må bra. Är du ute mycket är det viktigt att du har skor i vattentäta material, exempelvis Gore Tex.

Vill du veta mer om skyddsskor i arbetet har Arbetsmiljöverket en bra informationssida om vad skyddsskor ska klara av och vilken säkerhetsmärkning de behöver ha.

Andra tips

Bootstrap 5.1.1