Behandling acne

Acne kan vara riktigt besvärligt. Det kan både göra ont samt påverka hur vi känner oss på grund av att det tydligt syns. Här tipsar vi om behandling av acne som kan hjälpa dig att bli av med besvären.

Akne behandling

Behandlingen kommer se olika ut beroende på vilken typ av akne du har. Visst finns det generella råd, men hudspecialister som tar fram en skräddarsydd metod för dig är alltid att föredra när det kommer till att bekämpa akne. Acnespecialisten har kliniker över hela Stockholm och rekommenderas för att behandla acne då de har flerårig expertis inom området och kan behandla din problemhy med olika tekniker som skräddarsys utifrån vad du vill ha hjälp med.

När du ska behandla acne behöver du ha tålamod, men det går att bli fri sina problem med acne. Under en behandling utförs en djuprengöring, portömning samt att bakterier dödas. Du får också tips om bra hudvårdsrutin. Skulle du inte bo i närheten av Stockholm har Acnespecialisten på sin hemsida bra information om problem med acne. Läs mer på Acnespecialistens hemsida om olika typer av problemhy, bland annat pormaskar, blandhy, acne och torr hy.

Hudkonsultation

Du kan enkelt boka en hudkonsultation online hos en acne specialist på salong. Hudterapeuten kommer då att undersöka din hud för att se vilken typ av acne det är du har och exakt vilken behandling som är rätt för dig. Hudkonsultationen avgör också vilka hudvårdsprodukter du kommer att bli rekommenderad.

Hudvård för aknebenägen hud

Det finns knep som du själv kan ta till med hudvård för aknebenägen hud. Det finns vissa ämnen som sägs vara bra för huden om du vill behandla acne. Nedan kommer tips på olika ämnen som kan vara bra att ha i dina dagliga hudvårdsprodukter och som kan ge långsiktiga resultat.

Zink

Zink är ett ämne som minskar inflammationer och har egenskapen att vara antibakteriell, något som är perfekt för en aknebenägen hud. Du kan antingen testa att äta zink som kosttillskott eller leta efter produkter som har en viss procent av zink i sig.

Retinol

Retinol har länge varit känd för att behandla åldrande hud då det slätar ut huden och sägs kunna behandla mot rynkor. Under senare år har det dock visat sig även vara effektivt mot acne då retinolen reparerar hudceller och kan även ljusa upp acneärr.

Vitamin B5

Vitamin B5 reparerar skador i huden och rensar upp i slemhinnor samt kan minska näringstillförseln till finnar. Därmed kan tillsatt vitamin B5 i din kost minska dina besvär med akne.
Finns att köpa som kosttillskott.

Bensoylperoxid

Det finns många krämer, gel och lösningar på marknaden som lokalbehandlar dina akneproblem och receptfria. I dessa finns oftast ämnet bensoylperoxid som löser upp pormaskar och minskar bakterier som orsakar aknebesvären. Vi rekommenderar att du läser mer på 1177 om läkemedel vid akne där du kan få fler tips på vad u kan ta för receptbelagda eller receptfria medel.

Andra guider