Kaffe pods

Kaffe pods är en rund förpackning med kaffepulver omslutet av ett filter. Till skillnad från kaffekapsel är kaffe pods tillverkade av papper, likt en tepåse. Mängden kaffe är anpassat för en kopp och passar i flera olika kaffemaskiner. Ett miljövänligt sätt att snabbt och enkelt servera en perfekt kopp kaffe.

Ese pods

Ese pods, som står för easy serving espresso är hårt packade kaffekuddar som du använder i en kaffemaskin. Ese pods är till skillnad från kaffekapslar tillverkade i papper där kaffer ät hårt packat, i stället för vakuumförpackat i en aluminiumkapsel. Ese pods innehåller cirka 7 gram kaffe per styck, vilket ger en perfekt espresso i maskin. Det är därmed ett mer miljövänligt alternativ än kaffekapslar.

Bästa ese pods varumärken

Är du nyfiken på vilka ese pods du ska våga testa och vill ha ett kaffe med riktigt bra kvalite? Nedan tipsar vi om olika varumärken som är kända för att göra omtyckta ese pods.

Illy
– Först och störst på marknaden

Illy är Italiens kanske mest kända kaffemärke, och vem gör espresso bäst om inte just italienarna? Det var faktiskt just Illy som först utvecklade ese pods för att du enkelt ska kunna få en perfekt espresso varje gång. I princip alla sorters kaffe från Illy finns som ese pods. Något dyrare än andra märken, men är kaffets Rolls Royce.

Gallitelli Classico
– Italiensk högklass

Även Gallitelli är ett populärt kaffemärke från Italien. Deras classico är en blandning av 70 % arabicabönor och 30 % robustabönor. Perfekta ese pods för dig som gillar en mycket kraftfull espresso eller som ofta gör olika kaffedrycker med mjölk med en espresso som bas. Tillverkade i Italien. Passar kaffekonnässören.

Arcaffé Roma
– Traditionellt och fylligt kaffe

Ett italienskt espressomärke med 100 % arabicabönor. Arcaffe Roma har rostat sitt kaffe enligt tradition sedan 1926. Kaffet ger en fyllig espresso utan att vara allt för stark, utan har en mjuk och rund smak av blommighet. Varje ese pods innehåller 8 gram kaffe. Passar allra bäst för espresso tack vare den mjuka smaken.

Saccaria
– Prisvärda varianter av kaffe

Om du söker efter prisvärda ese pods men ändå ger en god smak är Saccaria ett mycket bra val. Podsen finns både med och utan koffein. Passar utmärkt både till espresso och till mjölkbaserade drycken med espresso shot. Saccaria har mycket lång tradition av kaffekultur och rostar olika typer av kaffebönor. Även detta är från Italien.

Mer bäst-i-test tips