Bootstrap 5.1.1 Bootstrap 5.1.1 Icons

Hyrbil köra utomlands

Ett perfekt sätt att upptäcka platser som du annars inte skulle kunna göra är att ta en hyrbil och köra utomlands. Olika regler kan dock gälla i olika länder och det är viktigt att du har koll på gällande lagar och regler för hyrbilar att köra utomlands med.

Hyra bil

Antingen kan du hyra bil på plats på din utländska destination, eller hyra bil i Sverige för att ge dig ut på en utlandsresa. Hyr du bil i Sverige är det viktigt att du kontrollerar att bilen får köras utanför Sverige. Hyr du utomlands behöver du veta vilka försäkringar och regler som gäller. Tänk på att trafikregler skiljer sig mellan olika länder.

Mabi.se

Mabi hyrbilar är ett mycket välkänt uthyrningsföretag som finns på flera platser runt om i Sverige. Du kan köra deras hyrbilar utomlands om du tecknar ett särskilt utlandstillstånd för en extra kostnad. Det finns flera fördelar med att hyra från en välkänd firma som Mabi;

 • Finns på många platser runt om i Sverige.
 • Har hyrbilar för alla tillfällen – så väl små bilar till större skåpbilar.
 • Konkurrenskraftiga priser.
 • Hyrbil i Malaga

  Vårt bästa tips för att hitta hyrbil i Malaga är via Hertz. Hertz är ett internationellt hyrbilsföretag, och du hittar ett av deras kontor direkt på flygplatsen i Malaga. Kontoret håller öppen från klockan 08.00 fram till midnatt varje dag.

  Hertz Malaga Flygplats

  • Adress: Av. Garcia Morato s/n, Costa del Sol Airport
  • Öppettider: Mån-Sön 08.00-24.00 (med reservationer för nationellt lediga dagar)
  • Telefonnummer: 34-902-998-706

  Köra bil till Italien

  Ett roligt äventyr är att köra bil till Italien, på så sätt får du se många platser på vägen. Italien är ett långt land, men till norra delen av landet kan du köra på cirka två dagar från Stockholm. Du kommer att köra igenom Tyskland och eventuellt även Danmark, Österrike eller Lichtenstein beroende på vilken väg du kör. Vill du till södra delarna av Italien kan det vara skönt att lägga på ytterligare ett dygn för att göra resan behagligare.

  Hyra bil hyresregler

  Det är viktigt att du har koll på hyresregler för att hyra bil. Det är inte ovanligt att det krävs att du har haft körkort i minst två år för att få hyra. Är du under 24 eller 25 år kan det även bli dyrare för dig så ta reda på det i god tid innan med ditt uthyrningsföretag.

  Reglerna gällande försäkring kan skilja sig mellan olika länder. I Sverige har vi exempelvis trafikförsäkring som standard, men det är inte säkert att det finns i alla länder. Kontrollera därför alltid vilken försäkring som ingår i hyran och se gärna till så att du är fullt försäkrad eftersom det kan bli mycket dyrt om olyckan är framme. Behöver du tips på vad du ska tänka på gällande försäkringar för att hyra bil utomlands finns det fler tips på konsumenternas.se.

  Mer tips på tjänster

  Bootstrap 5.1.1