Bootstrap 5.1.1 Bootstrap 5.1.1 Icons

Boka tid för körkort

Att ta körkort är ofta vägen till frihet för många. För att klara av det kommer du att behöva klara av flera prov, så som teori, riskkörning och sedan själv körprovet eller uppkörning som det även kallas för. Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du bokar tid för körkortsprov.

Körkortsprov boka tid

Du kan boka körkortsprov själv direkt hos Trafikverkets provbokning. När du besöker Trafikverket för att boka körkortsprov blir du rekommenderad att boka både kunskapsprov och körprov samtidigt. På så sätt kan du enklare få de tiderna du önskar och som underlättar i planeringen för dig. Du kan dock endast boka en tid av varje samtidigt, skulle du inte klara av ett prov kan du först därefter boka en ny tid. Besök Trafikverkets hemsida boka prov för att läsa mer om att boka tid.

Boka uppkörning via trafikskola

Om du övningskör med trafikskola kan de hjälpa dig att boka körprov. De kan ibland vara enklare för dem att hitta uppkörningstider eftersom vissa tider kan vara reserverade för just trafikskolor. Om du väljer att boka körkortsprov via trafikskola kan de ofta ge dig bra och lugnande tips innan de är dags. En trafikskola kan alltså hitta fler tider än de du ser när du ska boka uppkörning.

My Driving Academy kan du hitta flera tips på vad du ska tänka på inför du ska boka tid för körprov. De har dessutom en smidig app som du kan använda när du ska öva på körkortsteorin som är en viktig del i att klara att ta körkortet.

Klara körkortsprovet

Många kan bli nervösa ifall de ska klara körkortsprovet. Det kan vara överväldigande att behöva sätta sig i skolbänken och behöva läsa på om trafikregler och annat kring körkortet. Men med våra tips kan du förbereda dig på bästa sätt.

Gör övningar på körskola och hemma

På körskolan får du ofta tillgång till att göra teoretiska prov på plats. Där får du öva på snarlika frågor som kommer på provet och du får se vilka svar du hade fel på, så du kan lära dig till nästa gång. Det kan vara skönt att få support irån trafikskolan om man fastnar på en fråga och få en bra studiemiljö.

Öva med bok och app

Du kan köpa en teoribok hos trafikskolan till ett rimligt pris. Vill du slippa att bläddra i en bok finns det några få körkortsappar. My Driving Academy har en körkortsteori app som du smidigt laddar ner och kan öva på frågor direkt i mobilen när du är på språng.

Repetera medan du kör

Det absolut bästa sättet att komma ihåg regler är såklart att upprepa medan du kör. Be din handledare testa dig under tiden du kör (utan att det står koncentrationen såklart), med att förklara vad vägskyltar betyder, varför du gör vissa val i trafiken som du gör etc.

Mer innehåll

Bootstrap 5.1.1