Boka tid för körkort

Att ta körkort är ofta vägen till frihet för många. För att klara av det kommer du att behöva klara av flera prov, så som teori, riskkörning och sedan själv körprovet eller uppkörning som det även kallas för. Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du bokar tid för körkortsprov.

Körkortsprov – Boka tid

Du kan boka körkortsprov själv direkt hos Trafikverkets provbokning. När du besöker Trafikverket för att boka körkortsprov blir du rekommenderad att boka både kunskapsprov och körprov samtidigt. På så sätt kan du enklare få de tiderna du önskar och som underlättar i planeringen för dig. Du kan dock endast boka en tid av varje samtidigt, skulle du inte klara av ett prov kan du först därefter boka en ny tid. Besök Trafikverkets hemsida boka prov för att läsa mer om att boka tid.

Tips för att klara körkortsprovet

Många kan bli nervösa ifall de ska klara körkortsprovet. Det kan vara överväldigande att behöva sätta sig i skolbänken och behöva läsa på om trafikregler och annat kring körkortet. Men med våra tips kan du förbereda dig på bästa sätt.

Gör övningar på körskola och hemma

På körskolan får du ofta tillgång till att göra teoretiska prov på plats. Där får du öva på snarlika frågor som kommer på provet och du får se vilka svar du hade fel på, så du kan lära dig till nästa gång. Det kan vara skönt att få support irån trafikskolan om man fastnar på en fråga och få en bra studiemiljö.

Repetera medan du kör

Det absolut bästa sättet att komma ihåg regler är såklart att upprepa medan du kör. Be din handledare testa dig under tiden du kör (utan att det står koncentrationen såklart), med att förklara vad vägskyltar betyder, varför du gör vissa val i trafiken som du gör etc.

Fler tips på mer innehåll