Fönsterputsning

Att putsa fönster tillhör nog inte favoritsysselsättningen hos så många, men alla som har ett hus, eller en lägenhet vet att det är ett jobb som måste göras. Rena och fina fönster vill vi ha, och på hösten vill vi förstås också ha största möjliga ljusinsläpp. När den mörka årstiden närmar sig gäller det att ta vara på varje strimma ljus, och självklart släpper rena fönster in mer ljus än glasrutor som är smutsiga.

Möjligt att få hjälp med fönsterputsningen

Fönstren måste putsas, men man måste faktiskt inte göra det själv. Idag är det enkelt att anlita städhjälp, och även om du kanske inte har hjälp till den vanliga städningen kan du ta hjälp när fönstren ska putsas. Du behöver bara kontakta ett företag som erbjuder fönsterputsning Stockholm och avtala en tid för putsningen.

Det fina med att ta professionell hjälp med fönsterputsning Stockholm är att det inte spelar någon roll var du bor eller hur din lägenhet ser ut. Om du bor på markplan eller på sjunde våningen har ingen betydelse. Du får hjälp med den trista och besvärliga fönsterputsningen i alla fall.

Det finns de som tror att det bara är den som abonnerar på städhjälp i hemmet som kan få fönstren tvättade av professionell personal, men så är absolut inte fallet. De flesta städföretag som erbjuder städhjälp över huvud taget, hjälper också till med fönsterputsning. Kontakta städföretaget, så får du ett kostnadsförslag. När det gäller lägenheter har de flesta städföretag en fast prislista, där man tar betalt per fönster. Om du bor i villa vill en del företag göra hembesök, för att se hur bostaden ser ut innan de kan ge ett kostnadsförslag. Men, det finns också företag som arbetar efter fasta prislistor även i villor, och då är det enkelt för dig att i förväg räkna ut hur mycket din fönsterputsning Stockholm kommer att kosta.

RUT-avdrag gäller

Det är dock inte bara bostadens storlek som avgör priset. Hur fönstren ser ut kan också påverka. Om fönstret är öppningsbart, om det har spröjs, och om dessa i så fall är fasta eller löstagbara. Allt sådant kan ha betydelse för hur mycket det kostar att få hjälp med putsningen.

Som du säkert vet ingår hemstädning och fönsterputs i de tjänster som ger rätt till RUT-avdrag, vilket gör att du får avdrag på halva kostnaden för själva arbetet. Vid kontakten med städfirman får du också veta om det är något du behöver göra innan städpersonalen inleder sitt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + = 20