Hyrbil i Malaga

Malaga är den femte största staden i Spanien och förknippas inte främst med turism. Detta speglar sig även i antalet hotell som är betydligt färre här än på många andra orter. Ändå letar sig relativt många sig hit under sin Spanienresa. En vacker kuststad med stort affärsliv har trots allt mycket att erbjuda.

Vad gäller för den som vill hyra bil i Malaga? Här kommer i alla fall tre punkter att tänka på:

Många resväskor i en liten bilPriser: Att boka hyrbil Malaga är betydligt billigare än i Sverige. Den som letar noga i Sverige kan med lite tur hitta en hyrbil för 259kr per dygn. Det ska då jämföras med de små citybilarna som går att hyra i Malaga för under hundringen för en dag.

Att hitta en bil för 65kr/dag är inte omöjligt även om man då också får räkna med att de är små och inte något en hel familj kanske ska tränga in sig i.

Överlag är priserna alltså lägre och precis som i Sverige blir det dyrare ju större bil man hyr. Så med andra ord ska man försöka hålla nere storleken på bilen för att hålla nere kostnaden för hyrbilen under semesterdagarna på Malaga.

Boka Hemifrån: För bara 20 år sedan var det inte ekonomiskt smart att boka bilen redan i Sverige för att, när man sedan kom till landet, hämta ut den. Det var visserligen möjligt genom resebolagen som hade kontakt med olika bilfirmor i Spanien men den servicen fick man även betala för. I likhet med de utflykter som resebolagen anordnar, som ofta är dyrare än om man bokar de på plats, så var det dyrare at boka bilen hemma än på plats.

Men detta har förändrats och inte minst tack vare Internets framväxt. Idag är det extremt enkelt att boka sin egen bil. Det kan exempelvis göras via Hyrbilguiden.se – Malaga. En sida som fokuserat på att jämföra priser på mängder av bilar och biluthyrningsfirmor i världen. En jämförelse som kan vara mycket ekonomiskt smart att göra. Då hittas lätt en billig bil och detta framförallt medan man är hemma och har tid att jämföra och fundera i lugn och ro. En annan sida är Expedia som både förmedlar hyrbilar, hotellrum och annat som kan vara bra att boka i förväg.

Trafikregler: Det är fullt lagligt att köra bil i Spanien med ett svenskt körkort. Däremot kan det förekomma små skillnader i trafikregler. Hör gärna med biluthyrningsfirman vad man bör tänka på för att undvika de vanligaste fallgroparna. Ett exempel är att man många gånger måste vara minst 21 år för att få hyra en bil. Utöver det tar många biluthyrare ut en extra avgift om personen som hyr är under 25 år. Detta för att kompensera den större risken likt försäkringsbolag tar ut högre avgifter i Sverige på bilförsäkringar för personer under 25 år.

Glöm inte heller att trafiken är betydligt mer hetsig och ”aggressiv” än i Sverige. Är du ovan bilförare kan det vara smart att låta bilen stå – eller låt någon annan i resesällskapet sätta sig bakom ratten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 26 = 35